Skip to content

Business Analist

RemoteHeerhugowaard, Noord-Holland, Nederland€ 3.500 - € 4.200 per maandData Solutions & Insights

Functieomschrijving

HBO/ WO |  Medior |  Data Solutions & Insights | Hybride

Als Business Analist ben je een onmisbare schakel tussen de business en het ontwikkelteam voor alles wat met onze data-oplossingen te maken heeft. Jij beheert en bewaakt de kwaliteit van de data waardoor je maximale business waarde creëert voor onze klanten.
Je werkt nauw samen met de Product Owner en je bent continu bezig om onze oplossingen te verbeteren. Jouw verantwoordelijkheid ligt onder andere bij het vertalen van klantverzoeken, die via het sales team binnenkomen, naar concrete dataleveringen van hoge kwaliteit. Dit omvat bijvoorbeeld het vertalen van nieuwe wetgeving naar mogelijkheden en risico's, het achterhalen van de betekenis van registratiecodes, importprocedures en belastingregels.


Maak deel uit van het DS&I team

Als onderdeel van het dynamische DS&I-team ben je verantwoordelijk voor het leveren van concrete, hoogwaardige data-oplossingen. Het team beschikt over verschillende expertises en is voortdurend bezig met het ontwikkelen van producten op basis van Data Science en Machine Learning. Bovendien speelt het team een cruciale verbindende rol binnen de organisatie door andere proposities te voorzien van intelligente data-oplossingen.


Wat ga je doen?

Wat is de beste verkoopprijs van een gebruikte auto? Welke auto’s zou een autobedrijf moeten inkopen? En waar kunnen deze auto’s dan het beste ingekocht worden? Dit zijn enkele vragen waar jij samen met het DS&I team doormiddel van data antwoord op moet gaan geven en kijken hierbij verder dan alleen de Nederlandse markt.

Maar denk ook aan het vertalen van (nieuwe) wetgeving in mogelijkheden en risico’s, de betekenis achterhalen van registratiecodes, import procedures en belastingregels. De opbouw van datastructuren weet je te doorgronden en je weet verbanden te leggen met het gebruik van de data in de markt. Hierdoor ben je ook in staat te zien of data op de juiste manier wordt toegepast en geïnterpreteerd door de klant.

De data producten ontsluiten we op verschillende manieren. Denk hierbij aan API’s, bestandsleveringen en dashboards. Ons meest recente product is de VWE Occasion Manager, een dashboard waarmee auto bedrijven hun geadverteerde occasionvoorraad kunnen managen op basis van onze data.

Vereisten

Wat heb je nodig?

Wij zoeken iemand met een duidelijke klantfocus, een pro-actieve houding naar de business partners en andere medewerkers en met een grote wil om dingen gedaan te krijgen. Iemand die voortdurend wil verbeteren, die data-driven en IT-savvy is

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Ervaring met data & digitale producten;
 • Ervaring binnen de Automotive is een pré;
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt sterke communicatieve vaardigheden.

Dit krijg je van ons 

Jij gaat ervoor, elke dag weer. Voor je plezier én voor de volgende arbeidsvoorwaarden. Op basis van 38 uur, ontvang je:

 • Een jaarsalaris tot 54K, afhankelijk van je ervaring;
 • Aantrekkelijke winstdeling;
 • 26 vakantiedagen met de mogelijkheid dagen er bij te kopen;
 • Hybride werken. Jij bepaalt met je team en leidinggevende de locatie van je werkplek;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Laptop;
 • Ruime studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Groeipad

of

Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan direct op de openstaande functie! Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel of stuur gewoon een (Whats)App-je naar onze Recruiter Quintus.

Next steps solliciteren? 

Laat Quintus weten dat je interesse hebt

Bel, app of mail even.

Ontmoeten

Er vogt een eerste kennismaking met de leidinggevende. Dit gesprek kan naar wens worden georganiseerd. Op kantoor of via Microsoft Teams. 

Casus en ontmoet een directe collega

Verloopt de kennismaking goed? Dan volgt er een 2e gesprek met een directe collega uit het team. Voor IT-functies combineren we dit gesprek met het bespreken van een casus uit de praktijk.

Aanbod en van start:

Zijn zowel jij als wij enthousiast over beide gesprekken? Dan volgt een mooi aanbod en een hartelijk welkom bij VWE Automotive als collega. Te beginnen met een mooi onboardingprogramma. 

Hoe werkt de onboarding

Alvast een inkijkje in je eerste werkdagen bij VWE?

onboarding