Skip to content

IT Support Engineer

Heerhugowaard, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 3.950 per maandICT - OPS

Functieomschrijving

VWE Automotive is dé data autoriteit in de automotive branche.


Windows, Teams, Exchange Online, SharePoint Online en andere Office 365 diensten; jij weet je weg er wel in te vinden. Help jij graag anderen met hun vragen en leg jij gewoon nog een keer uit hoe het werkt? Dan is deze vacature vast iets voor jou!

Jouw uitdaging op IT Support

Samen met jouw enthousiaste collega's uit het IT Operationsteam zorg jij ervoor dat onze VWE-collega's zo goed mogelijk hun werk kunnen doen met de IT-middelen die zij tot hun beschikking hebben. Als IT Support Engineer ben je hét eerste aanspreekpunt voor vragen, verzoeken en incidenten rondom onze kantoorautomatisering. Vervolgens ga je zelf op zoek naar een oplossing zodat je collega verder kan werken of escaleert naar een collega uit het team of schakel je met een externe IT-partner.

Het ene moment zit je aan de telefoon, het andere moment loop je naar een collega om te helpen op zijn of haar werkplek. Je weet waar mensen tegenaan lopen en denkt er altijd over na hoe dingen beter kunnen. Daarnaast kom je graag met verbetervoorstellen om zo als team continue te verbeteren.

Jouw baan als IT Support Engineer

 • Je registreert de aanvragen, lost de dagelijkse problemen voor collega's op en verdeelt de aanvragen over de verschillende oplosgroepen en collega’s in het IT Operationsteam;
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werkplekbeheer en aanspreekpunt bij incidenten;
 • Je houdt de voorraden op peil en de (gebruikers) administratie up to date;
 • Je zorgt voor een juiste uitvoering van het toegang- en beveiligingsbeleid;
 • En je onderhoudt contact met leveranciers van hard- en softwaresystemen en (cloud)diensten.

Vereisten

Je bent klantgericht en verleent graag goede service, dit is jouw kracht als IT Support Engineer. Om je collega's goed te helpen verplaats jij je goed in de wensen van de gebruiker en indien nodig leg jij in Jip-en-Janneke taal uit wat de bedoeling is. Geduld is een sterke eigenschap van jou. Ook schakel je goed en direct met de IT'ers van de 2de en 3de lijn en de andere disciplines.

Jij hebt minimaal:

 • MBO 4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting IT Beheer of een vergelijkbare opleiding;
 • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Aantoonbare affiniteit met IT;
 • Een sociaal karakter met veel geduld;
 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie en omgeving;
 • Kennis van ITIL processen & ITSM tooling;
 • Ervaring met werkplekbeheer, waaronder Windows 10 of hoger, Office 365, AD & Azure-AD Intune, SCCM en andere deployment tools.

Daarnaast is het een pré als je ook:

 • Ervaring hebt met vaste en mobiele telefonie;
 • Ervaring hebt met Clouddienten;
 • Ervaring met facilitaire toepassingen, zoals toegangscontrole, camera- en pandbeveiliging.

Ons aanbod

 • Salaris tussen € 3.000 en € 3.950 per maand afhankelijk van de kennis en ervaring. 
 • Ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden voor jou als professional. Denk bijvoorbeeld aan Tech Days en onbeperkt leren via PluralSight;
 • De intentie om jouw tijdelijke contract na een jaar om te zetten naar een vast contract;
 • Een uitgebreid onboardingprogramma die jou helpt wegwijs te worden in binnen VWE;
 • Een Noord-Hollandse no-nonsense cultuur. Werken in leuk team vinden wij bij VWE belangrijk!

Het IT Operations Team

Je werkt in een team met zes directe collega's welke onderdeel zijn van onze totale VWE IT-team. Kernwoorden van dit team zijn innovatie, efficiëntie en flexibiliteit. Met deze denk- en werkwijze draagt het team de verantwoordelijkheid voor het ondersteunen van VWE met al zijn ambities.

VWE Automotive

Al meer dan 40 jaar dé autoriteit in voertuiginformatie. VWE Automotive heeft de expertise om de markt te verbinden, te verrijken en te voorspellen door slim gebruik van data en onze eigen data science modellen. VWE Automotive is gevestigd in Heerhugowaard en slechts 5 minuten wandelen van het station. Plenty parkeerplaatsen beschikbaar.

Eerst meer weten?

Quintus Linthorst geeft je graag alle informatie over werken bij VWE als IT Support Engineer. Je bereikt Quintus op 06 – 15 504 373.

of

Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan direct op de openstaande functie! Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel of stuur gewoon een (Whats)App-je naar onze Recruiter Quintus.

Next steps solliciteren? 

Laat Quintus weten dat je interesse hebt

Bel, app of mail even.

Ontmoeten

Er volgt een eerste kennismaking met de leidinggevende. Dit gesprek kan naar wens worden georganiseerd. Op kantoor of via Microsoft Teams. 

Casus en ontmoet een directe collega

Verloopt de kennismaking goed? Dan volgt er een 2e gesprek met een directe collega uit het team. Voor IT-functies combineren we dit gesprek met het bespreken van een casus uit de praktijk.

Aanbod en van start:

Zijn zowel jij als wij enthousiast over beide gesprekken? Dan volgt een mooi aanbod en een hartelijk welkom bij VWE Automotive als collega. Te beginnen met een mooi onboardingprogramma. 

Hoe werkt de onboarding

Alvast een inkijkje in je eerste werkdagen bij VWE?

onboarding