Overslaan naar content

Douanespecialist

Op locatie
 • Heerhugowaard, Noord-Holland, Nederland
€ 3.000 - € 3.800 per maandRemarketing NL

Functieomschrijving

Als Douanespecialist leid jij internationale autohandel in goede banen!
VWE faciliteert het online platform MijnVWE, waar autobedrijven dagelijks gebruik van maken voor de import en export van voertuigen. Zij worden door jou te woord gestaan voor advies over benodigde documenten, belastingzaken en douanevragen rondom de import en export van voertuigen. Je kent de situatie en weet welke documenten vereist zijn, je hebt diepgaande kennis op het gebied van belastingtechnische vragen en douane zaken, zodat jij een oplossing op maat kunt bieden. Met jouw werk help je mensen dus verder in het doen van internationale handel. Meer weten? Lees verder en solliciteer!


Zo maak jij impact

Nadat klanten met de klantenservice in contact zijn geweest, worden ze bij specialistische vragen doorverbonden naar jou. Denk hierbij aan vragen over onder andere douanegerelateerde zaken, steekproeven en wat voor documenten je nodig hebt voor binnen en buiten de EU.

Je bent dan ook oplossingsgericht binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Het is dus een afwisselende rol met klantcontact en inhoud maar ook werk je hands-on mee met het verzorgen van de juiste documentatie voor export en import. Verwerk je aanvragen via de computer. Werk je mee bij de complete afwikkeling van voertuigen die verkocht worden via het internationale handelsplatform, plan je transport en doe je controles.

Je wordt uiteraard volledig intern opgeleid in deze interessante wereld van de import en export van voertuigen.


Dit krijg je van ons (op basis van 38 uur)

 • Een brutosalaris van € 3.000 tot € 3.800 per maand
 • 26 vakantiedagen én de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen
 • Een collectieve pensioenregeling bij BeFrank waarvan 50% van de premie door VWE wordt betaald
 • Een reiskostenvergoeding en een werkplek die zowel met het OV als auto goed te bereiken is
 • Laptop van de zaak
 • Aantrekkelijke winstdelingsregeling
 • Doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld teamlead


Jouw thuisbasis

De sfeer in onze organisatie? Die is goed! Jij kunt terecht bij je collega’s met vragen, om te sparren en voor een goed gesprek. Of voor een creatieve sessie of gezamenlijke lunch op ons ruime dakterras. En gezellige teamuitjes? Die hebben we absoluut. Met als hoogtepunt onze jaarlijkse barbecue. Reken erop dat jij je snel op je plek voelt. Niet alleen door je betrokken collega’s, maar ook dankzij het inwerkprogramma dat voor je klaarstaat. Hoe fijn is dat?


Jij draagt bij aan onze doelen

Werken bij VWE Automotive betekent dat jij hoort bij dé marktleider in de Benelux op het gebied van Data en IT. Samen met ons help jij onze klanten via drie gespecialiseerde digitale platformen: B2B retail, B2B Enterprise en B2C. Met onze leidende merken zoals VWE, Finnik, Automotive Trade Center bieden we ondernemers in de automotive toegang tot voorspellende marktdata, rapportages en de internationale afzetmarkt. Ons geavanceerde dataplatform, gevoed door API en EDI, groeit voortdurend en stelt ondernemers in staat om optimaal gebruik te maken van state-of-the-art technologie. Draag jij hier binnenkort aan bij?

Vereisten

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Grondige kennis van douanewetgeving en -procedures;
 • Ervaring met douanesystemen en aangiftesoftware is een pré;
 • Goede communicatieve vaardigheden vanwege het klantcontact;
 • Kennis van meerdere talen zoals Engels en bij voorkeur Duits;

of

Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan direct op de openstaande functie! Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel of stuur gewoon een Whatsapp naar onze Recruiter Jorrit.

Next steps solliciteren? 

Laat Jorrit weten dat je interesse hebt

Bel, app of mail even.

Ontmoeten

Er volgt een eerste kennismaking met de leidinggevende. Dit gesprek kan naar wens worden georganiseerd. Op kantoor of via Microsoft Teams. 

Casus en ontmoet een directe collega

Verloopt de kennismaking goed? Dan volgt er een 2e gesprek met een directe collega uit het team. Voor IT-functies combineren we dit gesprek met het bespreken van een casus uit de praktijk.

Aanbod en van start:

Zijn zowel jij als wij enthousiast over beide gesprekken? Dan volgt een mooi aanbod en een hartelijk welkom bij VWE Automotive als collega. Te beginnen met een mooi onboardingprogramma. 

Hoe werkt de onboarding

Alvast een inkijkje in je eerste werkdagen bij VWE?

onboarding